Mindful Maken voor Kids

Creatief en mindful aan de slag!

Als dan het eerste blad van de nieuwe kalender in zicht komt, dan begint het bij mij altijd weer een beetje te borrelen. Te kriebelen. Te broeden. De voornemens voor het nieuwe jaar… Wat dacht je van - Stilzitten als een kikker!

Ha! Zelf vond ik het nogal tegenstrijdig klinken eigenlijk, toen ik voor het eerst de titel van dit boekje las.

Een kikker?? Stilzitten?? Die kwaakt toch? En springt?

Nou… ook, maar niet alleen. Hij kan namelijk écht heel goed stilzitten en waarnemen wat er gebeurt, terwijl de wereld om hem heen door raast.

En daarmee doet hij lekker mee in hetgeen waar de laatste tijd behoorlijk wat aandacht voor is… mindful (dat is eigenlijk hetzelfde als aandachtig) bezig zijn.

Rustig zitten en kijken maar. En als het nodig is, als er behoefte is aan “voeding”, op wat voor manier dan ook – overgaan tot actie. Mooi toch?

Precies daarom heb ik besloten om voor het komende lesblok het boekje van Eline Snel – Stil zitten als een kikker, als inspiratie te gebruiken voor de kunstzinnige lessen. Wat je mag verwachten? De inzichten uit het boekje verweef ik in de lessen. Zo nu en dan zal er in de opstart van de lessen een yogamatje uit de kast worden getrokken, of wordt er een andere oefening gedaan die betrekking heeft op wat volgt. Vervolgens gaan we natuurlijk lekker aan de slag met diverse beeldende materialen en technieken.

Dus je ontdekt zo niet alleen materialen en creatieve technieken, maar ook tips die je kunnen helpen om af en toe net zoals een kikker stil te kunnen zitten. Letterlijk, maar ook figuurlijk.

De cursus bestaat uit 6 lessen, elke twee weken op woensdag. De lessen duren 5 kwartier, van 13.30-14.45

De data: nog in te plannen!

De kosten zijn € 75. Lijkt je dit wat voor je zoon of dochter, dan laat het graag weten. Aanmelden kan via mail, een belletje, of de contactpagina.

Graag tot (aandachtig) ziens!

Tekentherapie

Via creativiteit één op één werken aan jouw persoonlijke ontwikkelpunten, gebruik makend van de beeldtaal uit jouw beeldend werk.

Lees verder »
Kunst-Zinnige Cursussen

In een groep via creativiteit werken aan een thema met diepgang, denk aan weerbaarheid (kind), familiepatronen.

Lees verder »
Cursussen en Workshops

Je creatief uiten in een groep of één op één.
Voor kind, puber of volwassene.

Lees verder »
Illustraties

 Zoek je een illustratie bij een tekst, een compleet boek of persoonlijk drukwerk?

Lees verder »

Meer weten?

Informeer vrijblijvend over de mogelijkheden, prijzen en datums.
Ik vertel je graag meer. 

info@roozkleurig.nl | T 0162-223419 | M 06-29531642